Gruusia süüdistab Vene vägesid rünnakute jätkamises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene pommitajalt raketitabamuse saanud sõiduk täna Gori lähistel.
Vene pommitajalt raketitabamuse saanud sõiduk täna Gori lähistel. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia välisministeerium teatas, et hoolimata Venemaa presidendi tänasest korraldusest sõjaline operatsioon lõpetada, pommitasid Vene sõjalennukid ka pärast seda kaht küla väljaspool Lõuna-Osseetiat.

 

Rünnaku alla sattunud küladena nimetati ministeeriumi kodulehel Kareli piirkonnas asuvat Ruisit ning Kaspi regioonis asuvat Sakoringot. Lisaks sellele olevat kella kahe ajal pärastlõunal hävitatud ka üks kiirabiauto Hašuri regioonis asuvas Agara külas, mis jääb samuti konfliktitsoonist välja.

Vene väejuhatus lükkas tagasi kõik süüdistused uutest rünnakutest, nimetades selliseid väiteid «provokatsiooniks», vahendas AFP. Seejuures süüdistati grusiine ka võimalikus kavatsuses fabritseerida oma sõnade tõestuseks pildimaterjali ja telekaadreid.

Moskvas rääkis aga üks anonüümseks jäänud kaitseametnik ajakirjanikele, et hoopis Gruusia üksused jätkavad pärast operatsiooni lõppenuks kuulutamist endiselt «Vene rahuvalvajate» pihta tulistamist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles