Riigikogu liikmetest käis kõige rohkem välismaal Andres Herkel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu liikmetest viibis sel aastal kõige rohkem välislähetustes Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuulunud, kuid paari nädala eest erakonnast välja astunud Andres Herkel.

Riigikogu statistikast selgub, et Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni juhtiv Herkel käis tänavu 23 välislähetuses, viibides Eestist eemal 97 päeva.

86 päeva oli lähetustes väliskomisjoni esimees, IRLi kuuluv Marko Mihkelson, 85 päeva riigikaitsekomisjoni reformierakondlasest juht Mati Raidma, 71 päeva ENPA Eesti delegatsiooni kuuluv keskerakondlane Mailis Reps ja 54 päeva väliskomisjoni kuuluv reformierakondlane Imre Sooäär.

Väliskomisjoni sotsiaaldemokraadist liige Sven Mikser viibis tööülesannete tõttu välismaal 43, riigikogu esimees, IRLi kuuluv Ene Ergma ja tema erakonnakaaslane, rahanduskomisjoni juhtiv Sven Sester kumbki 38, Euroopa Liidu asjade komisjoni kuuluv sotsiaaldemokraat Marianne Mikko 34 ning sama komisjoni reformierakondlasest esimees Arto Aas 27 päeva.

Kokku käis lõppeval aastal välislähetustes 82 riigikogu saadikut, kes veetsid välismaal 1393 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles