Eesti saadab Kesk-Aafrikasse info kogumiseks eksperdid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrase sõnul saadetakse kõigepealt Kesk-Aafrika Vabariiki eksperdid, kes vajalikku infot koguvad.
Terrase sõnul saadetakse kõigepealt Kesk-Aafrika Vabariiki eksperdid, kes vajalikku infot koguvad. Foto: www.mil.ee

Kaitsevägi saadab lähipäevil eksperdid nii Kesk-Aafrika Vabariiki kui ka Prantsusmaale, et koguda infot, mille põhjal tehakse otsus, kas ja kuidas saaks Eesti aidata prantslasi kodusõja lävele jõudnud Kesk-Aafrika Vabariigis olukorra stabiliseerimisel.

See, millist abi on Eesti valmis Kesk-Aafrika Vabariiki saatma on lahtine, sest hoolimata prantslaste reedel esitatud abipalvest pole Eestil piisavalt informatsiooni selle kohta, millist abi vajatakse, vahendas ERR Uudised kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrase intervjuud «Aktuaalsele kaamerale».

Ehkki meedias on kõneldud ka n-ö põllul teenivate maaväelaste saatmisest, ütles Terras, et midagi otsustatud ei ole ja esmalt saadetakse eksperdid infot hankima.

Ta rääkis, et esiteks peavad eksperdid vastama julgeoleku ja väekaitse küsimustele - millised on tingimused, lisaks ka küsimusele, et mida täpselt prantslastel vaja on, et me saaksime neid kõige paremini aidata ning alles siis peab vaatama, kas Eestil on üldse olemas sellised võimed, nagu vaja.

Missioonile saab Eesti minna alles siis, kui selleks on mandaadi andnud riigikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles