President Ilves lõppevast aastast: levima on hakanud halvustav suhtumine riiki

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui negatiivne suhtumine presidenti, valitsusse või riigikogusse võib olla arusaadav, siis riigi halvustamine aga mitte, ütles president Toomas Hendrik Ilves.

Ilves ütles intervjuus ETV-le, et presidendina kogeb ta nii halvemaid kui paremaid päevi. «Kui vaadata aastaid, siis mõned päevad on paremad ja teised halvemad, aga see käib asja juurde, nagu elus üldiselt,» märkis president.

President tõi välja, et lõppevast aastast on negatiivsena silma hakanud inimeste sõnapruuk, mis ei ole edasiviiv. «Igasugune kriitika on alati vajalik, aga mitte sellises tonaalsuses ja nende sõnadega, mida sageli näeme.»

Ilves ütles intervjuus, et talle tundub, et sel aastal on hakanud levima riiki halvustav suhtumine. «Kusjuures ma saan aru, kui sa ütled, et valitsus on paha ja loll, kui president on paha ja loll, kui riigikogu on paha ja loll, aga riik iseenesest on tegelikult uskumatult hea.»

President tõi välja, et lisaks Eestile on vaid Poola suutnud nii hästi kommunismist välja tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles