Ergma: riigikogu liikmed vajavad isiklikku abilist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu
Riigikogu Foto: Andres Haabu / Postimees

Riigikogu esimees Ene Ergma leiab, et riigikogu liikmetel peaks olema õigus palgata endale isiklik abi, millest 2009. aastal kulude kärpimise eesmärgil loobuti.

Ergma avaldas Postimehele antud aastalõpuintervjuus veendumust, et isikliku abi palkamise võimalus tuleks taas seadustada. «Tahaksin seejuures, et avalikkus ei võtaks seda hüsteeriliselt, nii, et jälle tahavad nad endale midagi juurde saada. Tegelikult on see vajalik,» ütles ta.

Samas on tema sõnul riigikogus võimatu avalikkuse kriitikast mitte välja teha. «Sain riigikogu esimehena kaela kogu kuluhüvitiste esmase emotsiooni 2003. aastal, sellepärast tean. Mõningate asjadega on nii, et kui lased džinni pudelist välja, siis teda tagasi lükata on väga raske, sest ta on läinud juba nii suureks ja rasvaseks, et ei leidu enam pudelit, kuhu ta sisse mahuks,» märkis Ergma.

2007. aastal vastu võetud riigikogu liikme staatuse seaduse peatükk, mis oleks andnud saadikutele abi palkamise võimaluse, pidanuks jõustuma 2011. aasta märtsis. 2009. aastal otsustas parlament vastavad sätted aga keerulise majandusolukorra tõttu tühistada. Abidest loobumisega hoidis parlament 2011. aastal kokku 47,8 miljonit krooni ehk umbes kolm miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles