Päästjad saavad tuleval aastal kuus kaasaegset redeltõstukautot

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu päästekomandos kasutatav redelauto.
Pärnu päästekomandos kasutatav redelauto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Päästeamet hangib järgmisel aastal kuus kaasaegset redeltõstukautot, et tõsta võimekust päästa inimesi kõrgetest hoonetest.

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on eelarves uute redeltõstukautode hankimiseks ette nähtud 3,3 miljonit eurot. «See on väga kallis investeering, aga ilma nende autodeta on kõrghoonetest päästmine raskendatud,» ütles Vaher Postimehele.

Päästeameti kasutuses praegu viis redelautot, millest kolm on vanemad kui 30 aastat. Üldiselt peetakse redeltõstukite maksimaalselt mõistlikuks kasutusperioodiks 25 aastat.

«Redeltõsteautod hakkavad tegutsema suuremates linnades, näiteks Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Kaasaegsed autod saavad olema kindlasti oluliselt turvalisemad,» sõnas siseminister.

Uute redelautode redelite ulatus saab olema umbes 30 meetrit, mis on sama, mis vanadelgi. Redelautosid on peamiselt tarvis selleks, et päästa hoonetest, millel on neli kuni üheksa korrust.

Vaher tõdes, et selliste kõrghoonete, nagu Swissoteli ja Olümpia hotelli viimaste korrusteni ei ulatu ka uute autode redelid, kuid see oleks ka füüsikaseaduste järgi raskendatud. «Nii kõrgetes hoonetes on vaja mingisuguseid muid lahendusi,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles