Viiol hüvitas kultuurkapitalile tänavu rekordilise summa

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Viiol
Avo Viiol Foto: Pm

Kultuurkapitalilt 8,5 miljonit krooni ehk 544 649,32 eurot riisunud ning selle raha enda väitel kasiinodes maha mänginud kultuurkapitali eksjuht Avo Viiol on tänavu hüvitanud kultuurkapitalile enda kohta rekordilise summa ehk üle 800 euro.

Kultuurkapitalilt ERRi uudisteportaalile edastatud andmete kohaselt hüvitas Viiol (55) sel aastal kokku 842,77 eurot, millest viimane makse oli 347,02 eurot - tegemist on läbi aastate suurima summaga, mille Viiol on kuriteoga tekitatud kahju katteks kultuurkapitalile loovutanud.

Praeguseks on Ida-Virumaal ettevõtluses tegev Viiol pärast enda enne tähtaega vanglast vabastamist 2004. aastal hüvitanud kultuurkapitalile kokku 2598,08 eurot ehk 40 651 krooni.

2003. aasta jaanuaris mõistis toonane Tallinna linnakohus Viioli suurriisumise ja ametiseisundi kuritarvitamisega ametialase võltsimise eest kaheks aastaks ja kaheksaks kuuks vangi ning mõistis talt välja ka üle 8,5 miljoni krooni.

Viioli kohustus kuriteoga tekitatud kahju hüvitada aegub 2021. aasta 5. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles