Hiina võimud avastasid Hongkongi viiva salatunneli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina Rahvavabariigis avastati emamaad Hongkongi erihalduspiirkonnaga ühendav 20-meetrine tunnel, mille tõenäoliselt rajasid salakaubavedajad.

Tunnel algab Guangdongi provintsis Shenzheni linna lähedal ühe garaaži alt ja lõpeb 20 meetrit enne Hongkongis piirile kõige lähemal asuvat asulat. Lõpuni tunnelit ehitada siiski ei jõutud, küll aga leiti valgustatud tunnelist näiteks puurimisseadmeid.

Tunnel avastati pärast seda, kui kohalikud elanikud kaebasid müra pärast, kuid esmalt arvati, et tegemist on renoveerimistöödega. Võimude hinnangul võis eile hävitatud tunnel maksma minna 500 000 dollarit ning selle rajamiseks kuluda neli kuud.

Juhtunuga seoses on kinni peetud mees, kes Shenzheni lähedal asuvat garaaži üüris. Hiina meedia teatel olid mehel võltsitud dokumendid.

Võimude hinnangul võisid salakaubavedajad soovida viia Hongkongi näiteks mobiiltelefone, tahvelarvuteid ja teisi elektriseadmeid, kuna erihalduspiirkonnas kehtivad emamaast erinevad maksud ning maksudest kõrvale hiilides võinuks salakaubavedajad teenida suure kasumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles