Galerii: sõdurid Afganistanis tähistasid jõule koduse toidu ja kingitustega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistanis teenivad kaitseväelased tähistasid jõulupühi Camp Bastioni sõjaväebaasis eesti toidu ja kodumaalt saadetud kingitustega, praegu valmistuvad kaitseväelased järgmisteks operatsioonideks.

23. detsembril tähistasid jalaväekompanii ja logistiline toetusüksus jõule koduse õhtusöögiga. Afganistani saatsid eesti toite Saaremaa ja Rakvere lihatööstused, Salvest, Saku õlletehas ja kommivabrik Kalev. Omakootud kindad ja sokid saatsid sõduritele naiskodukaitsjad ja kodutütred.

24. detsembril võtsid kaitseväelased osa Eesti, Taani ja Ühendkuningriigi ühisest jõululaupäevast. «Eestist saadetud kingitused teevad kõigil sõduritel südame soojaks,» ütleks kontingendi ülem kolonelleitnant Maidu Allikas, kelle sõnul leiavad Afganistani saadetud kindad ja sokid kohe kasutust, kuna praegusel aastaajal on õhtuti ilm üsna külm.

Novembris teenistus alustanud jalaväekompanii Estcoy-17 on Helmandi lahingugrupi koosseisus läbi viinud mitu operatsiooni eesmärgiga leida illegaalseid relvi ja laskemoona. «Kompanii viimased operatsioonid on olnud edukad, oleme konfiskeerinud keelatud relvi ja lõhkekehade valmistamise komponente, samuti vabastas kompanii mässuliste käest kaks kohalikku elanikku,» ütles Allikas.

Kontingendi ülema sõnul kontrollivad Afganistani julgeolekujõud kõiki kontrollpunkte, rahvusvahelised julgeolekujõud ISAF hoiavad lahti oma liikumisteid ning toetavad Afganistani jõudusid vajadusel operatsioonide ja vahenditega, mida kohapeal pole.

Alates novembrist teenib Afganistanis kolonelleitnant Maidu Allika juhtimisel viimane Eesti kontingent. Jalaväekompaniid Estcoy-17 juhib major Viljar Laaneste ning logistilist toetuselementi NSE-16 leitnant Rodion Sorokin. Viimane jalaväekompanii pöördub koju tagasi 2014. aasta hiliskevadel. Pärast jalaväekompanii väljatulekut jäävad Afganistani veel toetusüksused ja staabiohvitserid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles