Kroonivääringus postmargid kaovad käibelt

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postmargid
Postmargid Foto: Peeter Langovits

Eesti Post tuletab meelde, et ainult kroonivääringus margid kehtivad veel loetud päevad ning alates 1. jaanuarist saab kasutada üksnes kas kahes vääringus (kroon/euro) või ainult eurovääringus marke. Seejuures kahe nominaalväärtusega margid kehtivad tähtajatult.

Eesti Posti postiteenuste divisjoni juhi Jaan Vainulti hinnangul pole ainult kroonivääringus postmarke tõenäoliselt enam kuigi palju ringlusse jäänud. 

«Igapäevase kasutuse puhul on väga ebatõenäoline, et kodustesse majapidamistesse on varutud suurtes kogustes kroonimarke, kuna selleks puudub reaalne vajadus,» ütles Vainult. 

Viimase ainult krooni nominaaliga margi andis Eesti Post välja kaheksa aastat tagasi 2005. aastal. 

Eesti postmargil oli eurovääring esimest korda kasutusel 1999. aastal, kui ilmus postmark «Euroopa Nõukogu 50». Kahe nominaalväärtusega margid ilmusid 4. jaanuarist 2006 kuni 25. novembrini 2010. Kroonivääringus postmargid kehtivad kuni 31. detsembrini 2013, kahes vääringus (kroon/euro) postmargid kehtivad tähtajatult.

Kroonimarkide kehtivuse viimase päeva puhul on kasutusel 31. detsembril Tallinna postkontoris aadressil Narva mnt 1 temaatiline eritempel.

Eesti Post andis tänavu välja postmarke kogutiraažiga 7 915 000 marki, millest suurima trükiarvuga väljaandeks kujunes jõuluteemaline postmark trükiarvuga 1 miljon tükki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles