Eesti kodanikud saavad alates 24. jaanuarist reisida Taisse viisavabalt

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai
Tai Foto: SCANPIX

Eile jõudis Tais lõpule riigisisene menetlus viisavabaduse jõustumiseks ning valitsuse otsuse järgi saavad Eesti kodanikud tuleva aasta 24. jaanuarist Taisse reisida turismi eesmärgil viisavabalt ning viibida seal järjest viisata kuni kolmkümmend päeva.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Tailt viisavabaduse saamiseks aastaid tööd tehtud. «Viisavabastus annab lisaks turismi arengule kindlasti ka tugevama tõuke Eesti ja Tai majandus- ning kultuurisidemetele,» märkis Paet. «Tai on Eesti inimestele populaarne turismisihtkoht ning viisavabadus aitab arendada inimestevahelisi kontakte ja turismisuhteid,» lausus ta.

Ka Eesti ja Tai ettevõtted võiksid välisminister Paeti sõnul teha tihedamat koostööd turismi alal. «On positiivne, et tailaste reisihuvi Läänemere regiooni vastu on kasvanud,» lisas ta.

Tai valitsus tegi 27. augusti 2013 kabinetiistungil põhimõttelise otsuse loobuda lähiajal viisanõudest Eesti kodanike suhtes. Tai välisminister Surapong Tovichakchaikul andis sellest otsusest teada kohtumisel välisminister Urmas Paetiga Tallinnas 7. septembril 2013.

Tai siseminister kirjutas viisavabastusotsusele alla 7. novembril 2013 ning ametlik teadaanne avaldati selle kohta 25. detsembril 2013. Selle sammuga jõudis lõpule ka Tai riigisisene menetlus.

Viisavabadus jõustub 30 päeva pärast ametliku teadaande avaldamist ehk siis 24. jaanuaril 2014.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles