TLÜ rektor: rohkem noori võiks pürgida gümnaasiumiõpetajaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land
Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land Foto: Peeter Langovits

Tallinna Ülikooli rektori Tiit Landi sõnul võivad põhikooliõpilased olla küll PISA testi järgi heade teadmistega, kuid ilma noorte innustunud reaalainete õpetajateta ei suuda gümnaasiumid seda taset hoida.

«Mulle teeb muret õpetajakoolituse õppekavade madal populaarsus noorte hulgas, eriti madal on reaalainete õpetajateks õppima asuvate tudengite hulk,» ütles Land ERR Uudistele.

Ta nõustus Eesti Maaülikooli rektori Mait Klaasseni tõdemusega, et Eesti haridussüsteemis on vastuolu – põhikoolilõpetajad saavad PISA testis suurepäraseid tulemusi, kuid samal ajal peavad ülikoolid gümnaasiumist tulnud õpilasi reaal- ja loodusainetes järele aitama.

Landi arvates tuleks keskenduda sellele, et gümnaasiumi reaalainete õpetajateks sooviks saada piisavalt palju noori ning nagu põhikooli- ja gümnaasiumiastmes, tuleks ka ülikoolis reaalainete õppimine teha huvitavamaks ja vähem teoreetiliseks.

«Me peame panema suuremat rõhku gümnaasiumiõpetajate õppekavade arendamisele, et muuta need atraktiivsemateks,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles