Lukas: inimesed peavad olema valmis Eestit kaitsma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnekoosolek Vanemuise 35 juures. Räägib Tõnis Lukas.
Kõnekoosolek Vanemuise 35 juures. Räägib Tõnis Lukas. Foto: Sille Annuk

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) rahvuslaste ühenduse Tartu piirkonna juhatuse esimeheks valitud haridusminister Tõnis Lukase sõnul tuleb vältida olukorda, et kui Eestil raskeks läheb, kipuks enamus lahkuvatele lennukitele ja laevadele, tema arvates peavad Eesti inimesed kogu südamest kaitsma ja ehitama meie ühiskonda.

Lukase sõnul seisavad ühenduse liikmed selle eest, et Eesti rahvuslikel pühadel seisaks sammaste ja mälestusmärkide juures lipuvalves vabadusvõitlejate kõrval ka noorema põlvkonna esindajaid, samuti on eesmärk tagada põlvkondade side eesti rahvusliku idee edasikandmisel, vahendas IRLi pressiesindaja.

«Eesti omariiklusele olulistel päevadel peavad rahvuslipud lehvima kõikjal Eestis, ka noored peavad näitama oma austust meie riigi vastu igas maakonnas, vallas, külas ja talus,»
ütles Lukas.

Isamaa ja Res Publica Liidu Ühendus Rahvuslased on erakonnasisene ühendus, mis kannab endas rahvuslik-konservatiivseid ideid ja väärtuseid. Ühenduse tegevuse eesmärkideks on seatud eestlaste rahvusliku identiteedi riikliku kaitse tagamine, Eesti Vabariigi ja tema kodanikkonna järjepidevuse hoidmine ning rahvuslikke huve järgiva kodakondsuse, keele ja
välismaalaste poliitika arendamine.  Samuti suhete arendamine ja koostöö teiste rahvuslikke aateid kandvate organisatsioonidega ning osalemine IRLi programmilise tegevuse edendamisel.

Ühenduse korraldavate seminaride sarjas leiavad teemadena käsitlust: identiteet ja rahvuslikkus, väärtuspoliitika väärtuslikkus, konservatismi lätted ja ajalugu, rahvusriiklus ja riiklus, Eesti visioon 21. sajandil. Esimene mõttekoda toimub 27. mail Tartus teemal «Identiteet ja rahvuslikkus». Seminaril saavad osaleda kõik linnakodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles