Süürias surid ümberpiiratud pagulaslaagris nälga viis inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikelaagri lapsed
Süüria põgenikelaagri lapsed Foto: SCANPIX

Süüria pealinnast lõuna poole jäävas palestiinlaste Yarmuki pagulaslaagris surid nälga viis inimest, nende seas eakas mees ja naine, teatasid reedel inimõiguslased.

Pagulaslaagrit piiravad president Bashar al-Assadi väed on sulgenud pealinna ümbruses mitmed alad, mis raskendab veelgi tsiviilisikute olukorda, kel niigi napib joogivett ja toiduaineid.

«Viis inimest suri alatoitumuse tagajärjel, nende seas eakas mees ja naine. Nende surma põhjustas režiimivägede piiramisrõngas,» kinnitas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse esindaja.

Palestiina Põgenikeagentuur, ÜRO ja mitmed inimõigusorganisatsioonid olid varem korduvalt kutsunud Süüria valitsusvägesid lõpetama Yarmuki piiramine ja lubama laagrisse humanitaarabi.

Süüria armee piiramisrõngas on pealinnast ümbruses suured alad, sealhulgas edelas asuv Moadamiyet al-Sham, kus samuti on teatatud mitmete inimeste surnuksnälgimisest.

Riiklik uudisteagentuur SANA teavitas kuu keskel, et Süüria kavatseb kulutada ligi 45 protsenti oma järgmise aasta eelarvest abirahadele kannatuste leevendamiseks, mille on põhjustanud ligi kolm aastat kestnud relvakonflikt. Ligi 126 000 inimelu nõudnud konflikt on mõjunud Süüria majandusele laastavalt. President Bashar al-Assad kiitis 1,390 triljoni süüria naelani (6,7 miljardi euroni) ulatuva eelarve heaks. Sellest üle 44 protsendi kulutatakse abirahadele. Tänavu kulus 37 protsenti abirahadest nafta- ja elektritootmisele, leivale, riisile ja suhkrule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles