Eesti laevakaitsjate vanglast vabanemise tähtaeg on endiselt teadmata

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politsei toimetamas 18. oktoobril Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse.
India politsei toimetamas 18. oktoobril Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse. Foto: AFP / Scanpix

Eesti New Delhi saatkonna konsul kohtus täna Indias vahistatud laevakaitsjatega ning selgus, et järgmisel nädalal toimub kohtuistung, kus on võimalik kautsjoni edasilükkamise otsus vaidlustada, kuid meeste vanglast vabanemise tähtaeg on endiselt teadmata.

«On selgunud, et suure tõenäosusega 3. jaanuaril on kohtuistung, kus saab kautsjoni edasilükkamise otsuse vaidlustada,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind.

Kui otsus vaidlustatakse on lootust, et laeva meeskond pääseb vabadusse.

India Tuticorini magistraadikohtu vanemkohtunik langetas eile otsuse lükata edasi vahi all viibivate laevakaitsjate vabastamise.

Eesti välisministeerium ja Eesti saatkond Indias on juhtumi lahendamise nimel järjepidevalt suhelnud laeva omanikfirma AdvanForti ja India ametivõimude esindajatega. Välisminister Urmas Paet on saatnud oma India kolleegidele ka selleteemalised kirjad. Viimati saatis Paet India välisministrile kirja eelmisel nädalal, samuti on Paet kirjutanud India justiitsministrile ning Tamil Nadu provintsi pea- ja siseministrile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles