Norra laev tõstis eestlase amfiibauto pardale

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfiibauto Amphibear novembris Pärnus.
Amfiibauto Amphibear novembris Pärnus. Foto: Tõnu Loorents

Norra laev Geoholm tõstis täna Atlandil hätta sattunud eesti ränduri amfiibauto oma pardale.

«Kapteni sõnul oli see hoolimata Amphibeari väiksusest raske ülesanne, kuna sõiduk rullus lainetes väga tugevalt,» kirjutas amfiibauto Amphibear juht Mait Nilson oma blogis.

«Paratamatult ületab Amphibear nüüd Atlandi ookeani suure laeva turjal ratsutades. Eks see ohutum ja sobivam on, kahjuks mitte algne plaan. Et tolliga probleemid oleksid minu, mitte vastutuleliku Norra firma ja laevakapteni omad, lubasin sõidukile paberitega vastu minna,» kirjutas mees. See aga tähendab, et Amphibear jõuab teisele poole Atlandit seda ületamata.

Sellegipoolest avaldas Nilson lootust, et saab pärast auto parandamist reisi Brasilliast jätkata.

Nilsoni juhitud amfiibauto sattus enne pühi tehniliste viperuste tõttu Roheneeme saarte juures hätta. Ta hakkas Roheneemesaarte pealinnast Praiast Brasiilia poole sõitma 20. detsembril, kuid juba mõni päev hiljem tekkisid amfiibautol tehnilised rikked, millest osa õnnestus parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles