Aaviksoo rõhutas järjepidevuse tähtsust riigikaitses

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Toomas Huik.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo rõhutas riigikaitsekursustel peetud ettekandes järjekindluse olulisust riigikaitses.

Aaviksoo ütles täna XXII kõrgematel riigikaitsekursustel esinedes, et senisest enam tuleb hakata tegelema riigikaitse laia käsitlusega, mis ei piirdu vaid kaitseväe rolliga riigikaitses, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kaitseminister Aaviksoo tegi kursuslastele peetud ettekandes ülevaate Eesti kaitsepoliitika peamistest arengusuundadest, prioriteetidest ja väljakutsetest.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on Kaitseministeerium ja kaitsevägi viimase kahekümne aastaga teinud ära suure töö Eesti sõjalise kaitse nullist väljaarendamisel.

«Tänaseks on aeg küps asuda tegelema ka riigikaitse laiema käsitlusega, mis hõlmab ka teiste riigiasutuste rolli riigi ja ühiskonna toimivuse tagamisel kriisi- või sõja korral,» nentis Aaviksoo.

«Seda arvesse võttes tundub mulle, et juba enam kui kümme aastat toimunud kõrgemad riigikaitsekursused on põhjendamatult vähe tähelepanu saanud, kuna annab erinevate
valdkondade inimestele laia arusaamise riigikaitsest kui tervikust,» lisas kaitseminister.

Pühapäeval alanud ning kuus päeva kestvate kõrgemate riigikaitsekursuste jooksul saavad kursuslased põhjaliku ülevaate Eesti julgeoleku- ja kaitsepoliitikast, välispoliitikast, riigikaitse korraldustest ja selle seadusandlikust keskkonnast, rahvusvahelisest kaitsealasest koostööst ja Eesti kaitseinvesteeringutest ning sisejulgeolekust, samuti riigikaitse seotusest erinevate eluvaldkondadega. Lisaks ettekannete kuulamisele ja aruteludele osalevad kursuslased grupitöödes, et lahendada riigikaitse ja julgeolekuga seotud ülesannet.

Alates 1999. aastast toimuvad kõrgemad riigikaitsekursused on lõpetanud üle 900 inimest erinevatest eluvaldkondadest. Kursustel osalevad poliitikud, riigiametnikud, kaitseväelased, ettevõtjad, ajakirjanikud, haridustöötajad ning mitmetes teistes eluvaldkondades aktiivsed inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles