Terroriakt Volgogradi raudteejaamas nõudis paarkümmend elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Volgogradi raudteejaamas kärgatas arvatavasti enesetaputerroristi korraldatud plahvatus, kus Volgogradi oblasti juhtkonna andmetel hukkus 18 inimest.

Eriolukordade ministeeriumi teatel sai surma vähemalt 17 inimest, kuid seda numbrit veel täpsustatakse, kuna päästetööd alles käivad.

Viimaste andmete järgi on teada, et pomm lõhkes välisukse ja pöörduste vahelisel ala. Lõhkekeha õhkis enesetaputerrorist, kes ei pääsenud metallidetektorist mööda.

Lööklaine tõttu purunesid nii esimese kui teise korruse aknad.  

Jaamahoone juures on hulganisti kiirabi- ja politseiautosid. Sündmuskohal töötab enam kui 50 eriolukordade ministeeriumi eksperti.

Esialgu teatati, et plahvatus juhtus raudteejaama Volgograd-1 teisel korrusel. Jõustruktuuride esindaja rääkis ITAR-TASSile, et ühe versiooni järgi plahvatas mingi lõhkeseadeldis.

Venemaa riikliku terrorismivastase komitee (NAK) teatel korraldas plahvatuse naissoost enesetaputerrorist.

Prokuratuur algatas juhtunud uurimiseks kriminaalasja paragrahvide alusel, mis puudutavad terroriakti ja relvade ning lahingumood illegaalset kasutamist.

Volgogradi lendas Venemaa presidendi täievoliline esindaja Lõuna föderaalringkonnas Vladimir Ustinov.

Õnnetuspaigale saadeti kaks AN-148 lennukit ja üks IL-76, mis on varustatud meditsiiniseadmetega. Need toimetavad vigastatud Moskva haiglatesse.

Politsei sai intsidendist teada kell 12.45.

Volgogradi raudteejaam on tähtis transpordisõlm paljude lõunaregioonide jaoks. Iga päev läbib seda enam kui 3500 reisijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles