Reinsalu: valimistel soovisime kõnetada normaalseid vene valijaid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu ütles tänavust aastat kokku võttes, et arvamus, justkui oli erakonna kohalike valimiste kampaania üles ehitatud eestlaste ja venelaste vastandamisele, on vale.

Reinsalu ütles ERRi uudisteportaalile, et IRLi põhiloosung «Ajame Eesti asja» ei olnud mõeldud venelasi eemale hirmutama, vaid see ongi erakonna põhimõte.

«Meedia monitooringute järgi me soovisime kõnetada vene valijaid, aga neid vene valijaid, kes ei mõtle n-ö «Suur-Vene imperialismi» kaanonite järgi, vaid neid, kes on normaalsed inimesed, kes näevad oma koduna Eestit ja kes tahavad siin näha Euroopalikku valitsemiskultuuri,» rääkis Reinsalu.

Suurima altminekuna tõi Reinsalu lõppevast aastast välja «kogu eestimeelse poliitika jaoks Edgar Savisaare võimu tsitadelli säilimine Tallinnas». IRLi juhi sõnul ei ole Savisaare juhitud Keskerakonna poliitika selline, mis Eesti tulevikku panustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles