Tundmatu loom pures koduhoovis olnud koera surmavalt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer
Koer Foto: Margus Ansu

Suur loom pures jõulureedel Hiiumaale oma suvekodusse jõulupuhkust veetma tulnud Eiskoppide pere koera nii, et ta hiljem vigastustesse suri.

Pereisa Jaanus Eiskop rääkis Hiiu Lehele, et nad panid hommikul kella 11 paiku koerale süüa maja eeskotta, kus on ka koera magamisase. Kui pererahvas kella 12 paiku uuesti õue läks, leidsid nad nii eeskoja, majatrepi kui selle ümbruse verejälgedega kaetuna, koera aga sõiduauto alt peidust.

Nad viisid koera loomaarst Maie Vikerpuuri juurde lõikusele, kuid suurest verekaotusest nõrgaks jäänud koera süda seiskus enne, kui operatsiooni oleks jõutud alustada.

Kõige rohkem meenutas hammustusjälg hundi või ilvese kihvade jälgi, kuid loomaarst kahtles, kas need pelglikud loomad päise päeva ajal talule nii lähedale tulevad.

Eiskop aga ei usu, et koera lõugades oleks nii palju jõudu, et ühe hammustusega purustada tükkideks teise koera alalõualuu ja järgmise hammustusega tema koon, hingamisteed ja suulagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles