Volgogradis viidi julgeolekujõud kõrgendatud häireolukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Volgogradis.
Politseinikud Volgogradis. Foto: SCANPIX

Volgogradi oblasti julgeolekujõud viidi pärast vähem kui ööpäeva jooksul toimunud kahte arvatavat terrorirünnakut kõrgendatud häireolukorda.

President Vladimir Putin arutas Volgogradi raudteejaamas eile toimunud ja 17 inimelu nõudnud ning täna samas linnas rahvast täis trollibussis aset leidnud ja vähemalt 14 inimelu nõudnud plahvatusi siseminister Vladimir Kolokoltsevi ja Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) juhi Mihhail Bortnikoviga. Viimane saadeti Volgogradi ka olukorraga tutvuma.

Kohtumisel lepiti kokku ka julgeolekumeetmete tugevdamises. Lisaks Volgogradi piirkonnale on tugevdatud julgeolekut ka näiteks Moskva metroos ning riigi teistes transpordisõlmedes. Juba eile oli Putin andnud käsu karmistada turvanõudeid rongi- ja lennujaamades.

Kui esialgsete uurimisandmete põhjal oli eilse rünnaku taga Oksana Aslanova – Dagestanist pärit naine, kes on olnud abielus kahe islamivõitlejaga, kes mõlemad on julgeolekujõudude poolt tapetud –, siis tänase rünnaku võimalikku korraldajat pole veel nimetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles