Ekspert: pommirünnakud on seotud Sotši olümpiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatuse ohvrid Volgogradi raudteejaama ees.
Pommiplahvatuse ohvrid Volgogradi raudteejaama ees. Foto: SCANPIX

Pommiplahvatuste eesmärk on destabiliseerida Sotši taliolümpia eel olukorda Lõuna-Venemaal, ütles Vene strateegiliste uuringute instituudis töötav Artur Atajev.

Atajev seostas eile Volgogradi raudteejaamas toimunud ja 17 inimelu nõudnud ning täna samas linnas rahvast täis trollibussis aset leidnud ja vähemalt 14 inimelu nõudnud plahvatusi algaval aastal Venemaa lõunaosas Sotšis toimuvate taliolümpiamängudega.

«Rünnaku taga olevate isikute eesmärk on näidata oma rahastajatele, et terrorism, džihadism kannab vilja, see on tulus ja sellel on Lõuna-Venemaal tugipunkt,» ütles Atajev, kes aga ei nimetanud, kes võisid olla rünnakute taga.  

«Praegu on väga keeruline välja selgitada, kes on konkreetsed sponsorid või kliendid, kuid kui analüüsida terroristlikku tegevust Põhja-Kaukaasias või maailmas tervikuna, võib teha järelduse, et need kliendid on osa keerukast ahelast,» täpsustas Atajev.

«Ja kui minna tippu, võib jõuda teatud poliitiliste jõududeni, mis asuvad väljaspool Venemaad ning kes alustasid riigis destabiliseerimise protsessi kaua aega tagasi, et vähendada selle välispoliitilist mõju nagu ka föderaalriigi mõju Vene piirkondades,» lisas Atajev.

«Mis puudutab Sotši olümpiamänge, siis kõik ettevaatusabinõud on võetud kasutusele,» kinnitas Vene olümpiakomitee esimees Aleksandr Žukov uudisteagentuurile ITAR-TASS. «Ma ei usu, et Volgogradi terrorirünnaku järel võetaks kasutusele täiendavaid meetmeid, me oleme kindlad, et oleme teinud kõik võimaliku,» lisas Žukov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles