Ansip: terror Volgogradis nõrgendab ka meie julgeolekut

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip mõistis hukka terrorirünnakud Volgogradis, öeldes, et need nõrgendavad turvalisust ka Eestis.

Peaministri sõnul vähendab terrorism sõltumata selle eesmärgist ja toimumise kohast julgeolekut ja suurendab inimestes ebakindlust kogu maailmas. «Terrorism ükskõik millises maailmaosas nõrgendab julgeolekut ka meie jaoks,» ütles ta. «Terrorismile ei ole mitte mingisugust õigustust.»

Peaminister avaldas kaastunnet Volgogradi terrorirünnakutes hukkunute lähedastele ning ütles, et on äärmiselt kahetsusväärne, et terroristide ohvriks on langenud oma igapäevaseid toimetusi teinud inimesed ning tragöödia puudutab väga paljusid perekondi.

Paet: rünnakute eesmärk on külvata hirmu

Välisminister Urmas Paet mõistis tänase terrorirünnaku hukka ning avaldas kaastunnet hukkunute ja vigastatute lähedastele ja kõigile, keda tragöödia puudutab.

Eesti mõistab ministri sõnul hukka kõik terrorismiilmingud. «Terrorirünnakute eesmärk oli tappa võimalikult palju pühadeks lähedaste juurde ja hommikul tööle ruttavaid inimesi. Rünnakute eesmärk on külvata hirmu. Tegemist on ränkade kuritegudega,» rääkis Paet.

Täna Lõuna-Venemaal Volgogradis toimunud järjekordses pommirünnakus hukkus esialgsetel andmetel 14 ja sai vigastada veel 28 inimest. Eile Volgogradi raudteejaamas toimunud terrorirünnakus sai enesetaputerroristi korraldatud plahvatuses surma vähemalt 17 ning vigastada 45 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles