Postimehe ajakirjaniku blogi jõuab teatrilavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna õhtul Vanemuise aastalõpuballil toob teatri draamajuht Tiit Palu lavale etenduse, mis põhineb Postimehe ajakirjaniku Priit Pulleritsu spordiblogi mahlakamatel ja värvikamatel sissekannetel lõppevast aastast.

Palu on võtnud 20-25 minuti pikkuse etteaste tarvis Pulleritsu blogist 15 lõiku, mida ta kannab lavalt koos näitlejate Riho Kütsari, Tanel Jonase ja Ragne Pekareviga emotsiooone rõhutades üha kiirenevas tempos ette, kehastades vihjamisi ka inimesi, kellest blogi sissekannetes on juttu. Palu sõnul sarnaneb see NO99 niinimetatud kiirreageerimisteatrile.

Palu seletas, et Pulleritsu blogi põhjal etenduse loomise idee tekkis tal sellest, et seostada omavahel tervislike eluviiside propageerimine ning isiklike mõtete jagamine moodsates tehnoloogiates. Sedasi küpseski tal Vanemuise aastalõpuballi ette valmistades mõte elustada laval näitlejate abil ühe inimese subjektiivne vaade elule ja sporditegemisele.

Palu lausus, et on Pulleritsu blogi jälginud sellest ajast peale, kui jättis neli aastat tagasi maha suitsetamise ja hakkas üle paarikümne aasta taas treenima. «Olen saanud sealt nii innustust kui leidnud uusi vaatepunkte ja nalja,» lisas ta. Palu avaldas, et eriti on talle muljet avaldanud blogipidaja kindlaksjäämine oma veendumustele ja lõpuniminev otsustavus teemade käsitlemisel.

Palu kinnitas, et tänaõhtune etteaste tuleb südamlik, heatahtlik ja naljakas, kui kindlasti pole selle eesmärk ainult meelelahutuslik, vaid ka millegi olemusliku tabamine. «Me jagame ühe kirgliku inimese vaadet elule,» kirjeldas ta. «Läbi 15 katkendi tõuseb esile mu meelest terve ja ilus pilt inimesest, kes peab oma võitlust. Olgu see eeskujuks meile kõigile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles