Politsei tabas neli pangaandmeid kopeerinud välismaalast

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaat.
Pangaautomaat. Foto: Marko Saarm / Sakala

Politsei püüdis kinni neli välismaalast, kes liimisid sularahaautomaatide külge klientide pangakaardi andmeid salvestanud seadmed.

Selliseid andmete kopeerimise juhtumeid on Eestis olnud 20 ning osaliselt on pangad kuriteo avastanud ja suutnud kurjategijate üle võetud kontod blokeerida, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti suuremate linnade kaubakeskustes tasub pankade sularahaautomaatide juures tähelepanelik olla, sest sulid võivad olla liiminud automaadi paneeli külge seadmeid, mis kopeerivad pangakaardi magnetriba ja filmivad PIN-koodi sisestamist.

Põhja politsei on kinni pidanud neli Bulgaaria kodanikku, kahtlustatakse ka paari Läti kodanikku.

Põhja politsei majanduskuritegude talituse juht Roger Kumm rääkis, et need andmed müüakse reeglina kas kolmandates riikides asuvatele kurjategijatele või saadetakse kuriteokaaslastele, kopeeritakse edasi juba valgele plastikkaardile ja võetakse sularahana välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles