Valitsus: poliitiline kriis läheb Türgile maksma sada miljardit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Türgi korruptsiooni- ja pistiseuurimisest põhjustatud poliitiline kriis on läinud sealsele majandusele maksma sada miljardit dollarit, ütles esmaspäeval asepeaminister Bülent Arınç.

«Räägime kahjust, mis ulatub üle saja miljardi dollari,» ütles Arınç, kes on ühtlasi valitsuse kõneisik, pärast esimest hiljutise valitsusremondi järgset kabinetiistungit teleuudistele.

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan teatas kolmapäeval valitsuse põhjalikust ümberkorraldamisest, vahetades välja peaaegu pooled liikmed.

Erdoğan nimetas ametisse kümme uut ministrit, vahetades välja sise-, majandus-, keskkonna-, Euroopa Liidu asjade, justiits-, transpordi-, perekonnaküsimuste-, spordi- ja tööstusministri ning ühe neljast asepeaministrist.

Peaminister astus sellise otsustava sammu seoses üha süveneva korruptsiooniskandaaliga, mille tõttu esitasid kolmapäeval majandus-, sise- ja keskkonnaminister lahkumisavalduse.

Skandaal on juba muutunud väga tõsiseks väljakutseks Erdoğani 11 aastat kestnud võimule. Peaministri reiting langes järsult juba juunis, kui ta andis julgeolekujõududele korralduse valitsusvastased meeleavaldused jõuga maha suruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles