Laar: otsustamine peaks olema võimalikult laial pinnal ja selge

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits / Postimees

IRLi auesimehe ja keskpanga nõukogu esimehe Mart Laari sõnul on ta oma elus õppinud, et poliitikas ei piisa heade otsuste tegemiseks väikese siseringiga konsulteerimisest, vaid kaasata tuleb võimalikult paljusid inimesi.

ETV saatele «Lennud unes ja ilmsi 2013» antud intervjuus lükkas Laar tagasi väite, nagu oleks ta peaministrina kasutanud hallide kardinalide abi või käituks ise praegu halli kardinalina, vahendas ERR Uudised.

Samas tõdes ta, et vahel paistab tõepoolest nii välja, nagu oleks kuskil mingid hallid kardinalid, kes ei ole demokraatlikul teel võimule valitud, kuid kes annavad nõu selle kohta, kuidas asjad peaksid olema.

«See ongi üks asi, kus võim peaks väga vaatama, kuidas tegutseda nii, et see mitte ainult nii välja ei paistaks vaid tõesti nii ka ei oleks,» rääkis Laar.

Laari sõnul on parem, kui otsustamine on võimalikult laial pinnal ja võimalikult selge, sest siis on kaasatud rohkem otsustajaid ja on ka rohkem mõtlejaid ning kui on rohkem mõtlejaid, siis tuleb parem otsus, ent mida väiksemasse ringi otsus jääb, seda suurem on oht üsna kõvasti mööda panna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles