Moskva eestlane: võimud on vana-aasta õhtuks lisameetmeid kasutusele võtnud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane Volgogradi terrorirünnak nõudis vähemalt 14 inimese elu.
Tänane Volgogradi terrorirünnak nõudis vähemalt 14 inimese elu. Foto: SCANPIX

President Vladimir Putin andis täna käsu tugevdada julgeolekumeetmeid kogu riigis. Kontrolli tugevdati ka Moskva metroos, lennu- ja rongijaamades. Moskvas elava eestlase sõnul oli olukord pealinnas aga rahulik.

«Käisin täna (eile - toim) nii lennu- kui ka rongijaamas ja midagi erakordset ei näinud. Kontroll on siin alati olnud keskmiselt tugevam,» ütles mees Postimehele,, märkides, et Moskva rongijaama ümbruses võis siiski märgata tavapärasest rohkem julgeolekutöötajaid. «Moskvas on rongijaama ümber pooleldi perimeeter, kus on keskmisest rohkem julgeolekutöötajaid.»

Ka märkis allikas, et võimud on võtnud kasutusele lisameetmed vana-aasta õhtul Moskvas toimuvateks massiüritusteks. «Tõenäoliselt on vaja varuda kannatust, et kõikidest kontrollidest läbi saada,» märkis allikas. 

Täna tekitas pealinnas elevust ka Punasele väljakule jäetud kahtlane pakk. Võimud evakueerisid kiiresti kõik väljakul ja selle ümbruses viibinud inimesed, kuid hiljem selgus, et tegemist oli sinna unustatud kotiga.

«See, et inimesed sealt kiiresti evakueeriti, tõestab, et võimud on suutlikud väga kiiresti oma jõude koondama ja tegutsema. Kuna moskvalased on karmide meetmetega tegelikult harjunud, võib ehk öelda, et nad ei karda või on veendunud, et võimud ja julgeolekuorganid saavad hakkama,» ütles allikas, kelle sõnul võis võimude kiire reageerimine suurendada inimeste turvatunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles