Pildid: USAs sattus toornaftat vedanud rong õnnetusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Põhja-Dakota osariigis leidis eile pärastlõunal aset rongiõnnetus toornaftat vedanud rongiga, mis põrkas teise kaubarongiga kokku.

Toornaftarong sõitis rööbastelt välja ja mitu naftatsisterni süttisid, edastab BBC.

Politsei sõnul juhtumis keegi kannatada ei saanud ja inimohvreid ei ole. Rongiõnnetus leidis aset Casseltoni lähedal ning selle väikelinna 2400 elanikust umbes 300 tuli evakueerida.

Võimuesindajad käivitasid juhtumi uurimise.

Põhja-Dakota osariigi päästeteenistuse esindaja sõnul on vähemalt 50 toornaftaga tsisterni rööbastelt välja sõitnud ning ülejäänud 56 tsisterni ähvardab süttimine.

Esindaja lisas, et kahe rongi kokkupõrke alal asub ka etanoolitehas ning see muudab olukorra veelgi ohtlikumaks. Sündmuskohal on nii tuletõrjujad kui parameedikud.

Cassi maakonna politsei plaanib lisaks lähedal asuvale Casseltonile evakueerida kõik elanikud, kes on õnnetuspaigast idas ja lõunas kuni kaheksa kilomeetri raadiuses.

Politseinik Tara Morrise sõnul rajati õnnetuskohast 40 kilomeetri kaugusele ajutine varjupaik evakueeritutele.

Casseltoni elaniku Eva Fercho selgitusel tekkis järsku tume suits ja ta kuulis plahvatusi.

Asjatundjate sõnul on see juba mitmes sarnane juhtum, milles toornaftat vedanud rong satub õnnetusse, tõstatades samas küsimuse nafta vedamise ohutusest raudteel.

Naftarongil oli kokku 106 toornaftatsisterni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles