Venemaa: terroriste ei tohiks jagada headeks ja halbadeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatuse ohvri matused Volgogradis.
Pommiplahvatuse ohvri matused Volgogradis. Foto: SCANPIX

Terroriste ei tohi lähtuvalt geopoliitilistest eesmärkidest jagada headeks ja halbadeks ning terrorismiga tuleks võidelda globaalselt, teatas Vene välisministeerium.

«Mõnede poliitikute ja poliitiliste strateegide püüdlus jagada terroriste lähtuvalt nende hetke geopoliitilistest eesmärkidest endiselt «headeks» ning «halbadeks», on muutunud silmnähtavalt üleannetuks,» seisis välisministeeriumi avalduses. «Terrorism on alati kuritegu ja karistus peab olema vältimatu.»

Ministeerium nimetas pühapäeval ja esmaspäeval Lõuna-Venemaal Volgogradis toimunud ning vähemalt 34 inimelu nõudnud pommiplahvatusi järjekordseks katseks «avada kodumaine «rinne», tekitada paanikat ja kaost, põhjustada usutülisid ja konflikte Vene ühiskonnas».

Avalduses lubati, et Venemaa jätkab karmi ja järjekindlat võitlust terrorismiga, mida ministeeriumi hinnangul saab peatada vaid ühiselt. Seejuures märgiti, et Volgogradi plahvatused on sarnased USAs, Süürias, Iraagis, Liibüas, Afganistanis, Nigeerias ja teistes riikides toimunud terrorirünnakutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles