Poolakad peavad aasta tähtsaimaks paavst Franciscuse valimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscuse kujutis pühapäeval Vatikani Püha Peetruse väljakul käinud palveränduri käes.
Paavst Franciscuse kujutis pühapäeval Vatikani Püha Peetruse väljakul käinud palveränduri käes. Foto: SCANPIX

Paavst Franciscuse valimine ja Poola esimene näosiirdamine hääletati lõppeva aasta tähtsaimateks sündmusteks Poola rahvusringhäälingu TVP vaatajaküsitluses.


34 protsenti küsitluses osalenuist pidas aasta jooksul juhtunust maailma tähtsaimaks sündmuseks paavst Franciscuse valimist pärast paavst Benedictuse üllatuslikku tagasiastumist. Kümme protsenti vastanuist arvas, et maailma tähtsaim sündmus oli Ukrainas lahvatanud poliitilised pinged.

Poola tähtsaimaks sündmuseks pidas 22 protsenti küsitluses osalenuist seal tänavu esimest korda toimunud näosiirdamist. Siirdamine leidis aset mais Lõuna-Poolas Gliwice onkoloogiainstituudis, patsiendiks oli 33-aastane Grzegorz.

Teisele kohale maandus selles küsitluses analoogsignaali edastamise lõpetamine Poola televisioonis ja raadios, mille poolt hääletas 20 protsenti inimestest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles