Paet tervitas Läti liitumist euroalaga

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karli Saul / SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ütles Lätit euroalaga liitumise puhul õnnitledes, et uue liikmesriigi lisandumine on tunnustus Läti järjekindlale majandus- ja rahanduspoliitikale ning kinnitus euroala elujõulisusest ja järjepidevusest.

Euroalaga liitudes ühines Läti Paeti sõnul maailma ühe suurima valuutaga. «See lisab majandusele stabiilsust, lihtsustab kaubandussuhteid ning näitab, et Läti on usaldusväärne partner, osa mõjukast majanduspiirkonnast,» ütles Paet välisministeeriumi teatel.

Tema sõnul on euroalaga liitumine tunnustus Läti jõupingutuste eest. «Eurole ülemineku ettevalmistamine ning üleminek ise on olnud mahukas protsess ning Läti on teinud palju seadusandlikke ning tehnilisi ettevalmistusi,» märkis Paet ja lisas, et ühise rahaühiku kasutuselevõtt aitab tugevdada ja lihtsustada ka Eesti ja Läti majandussuhteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles