Allik: ringhäälingunõukogu liikmed said «Tujurikkuja» Estonia-sketši tõttu tapmisähvarduse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Parlamendisaadik ja ringhäälingunõukogu liige, sotsiaaldemokraat Jaak Allik tunnistas, et nõukogu liikmed said aastalõpu «Tujurikkuja» saate klipi tõttu kirjaliku tapmisähvarduse. Kuigi Allik ähvardust tõsiselt ei võta, leidis ta, et saate mõne klipiga mindi üle piiri.

«Kohe pärast Estonia-klippi sain mina ja teised ringhäälingunõukogu liikmed mitteanonüümse meili, kus lubati meid kõiki ära tappa, kuna meie oleme sellist asja lubanud,» ütles Allik intervjuus Kuku raadiole. Tegelikult ei ole nõukogu liikmetel võimalust kanali programmi kuidagi sekkuda.

Nii Allik kui ka nõukogu esimees Agu Uudelepp ütlesid ERRi uudisteportaalile, et nemad ähvarduse esitajat politseisse ei anna. Nõukogu liige Priit Sibul ütles neljapäeva õhtupoolikul, et tapmisähvarduse esitanu palus oma teo eest ka vabandust.

Allik kirjeldas, et vaatas klipi siiski uuesti üle ja kuigi tegu on valusa huumoriga, pööras «Tujurikkuja» meeskond tema hinnangul tähelepanu õigele asjale – surmaga kauplemisele. On ju avalikkuses kujutatud Lennusadamat ja Titanicu-näitust glamuursena, unustades traagilise konteksti.

«Tujurikkujad» küsisid läbi musta huumori prisma, kas vaataksime seda sama tundetult pealt ka siis, kui Lennusadam reklaamiks end parvlaeval Estonia hukkunute esemetega. 

Liiga palju Savisaart

Hoopis kriitilisem oli Allik aga selle osas, et ERRi teleõhtus domineeris Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare pilamine, mida olid otsustanud teha ETV mitme aastalõpusaate meeskonnad.

«Minu meelest oli seda lihtsalt liiga palju. Neil kellel Savisaarest niikuinii siiber on, nad ei tahtnud, et neile terve õhtu näidatakse jälle Savisaart, ja need, kes on Savisaare toetajad, nende jaoks oli see õelus liiga suur,» leidis Allik.

On selge, et «Tujurikkuja» ja ka «Edekabeli» produtsendid teevad ise materjali valmis ja ERRi juhtkond ostab siga kotis.

«Tujurikkuja laul oli natuke liiga õel ja võrreldes eelmise aasta «Eesti rahva itkuga» ka videoliselt kehvem. Minu jaoks on probleem mujal, see on ERRi poolne,» selgitas Allik.

«Selgelt on näha, et puudub toimetusepoolne juhtimine ja teadmine, mis sealt (aastalõpu meelelahutussaadetest - toim) üldse tuleb. On selge, et «Tujurikkuja» ja ka «Edekabeli» produtsendid teevad ise materjali valmis ja ERRi juhtkond ostab siga kotis.»

Alliku lemmiksketšid olid riigibussist ja poes kohtuvatest tuttavatest, mis portreteerisid hästi eestlasi ja halduspoliitikat. Oodatust kehvemaks jäid tema meelest kasside palderjani ja H&Mi klipid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles