Eesti sai juurde 284 kodanikku

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula

Valitsus andis täna aasta esimesel istungil Eesti kodakondsuse 284 inimesele ja keeldus kodakondsuse andmisest kolmele inimesele.

Kahe eraldi korraldusega andis valitsus kodakondsuse kokku 263 inimesele, kes ei olnud varem ühegi riigi kodanikud.

Samuti said Eesti kodanikuks üks Moldova, kaks Ukraina ja 14 Venemaa kodanikku. Nemad said kodakondsuse tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest.

Kahe eraldi eelnõuga said Eesti kodakondsuse kaks Venemaa kodakondsusega ema koos lapsega. Ka nemad said kodakondsuse tingimusel, et nad vabastatakse senisest kodakondsusest.

Valitsus jättis siseministri ettepanekul kodakondsuse andmata kolmele inimesele, keda on korduvalt karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest.

Üks kodakondsuseta jäänud inimest on karistatud korduvalt kriminaalkorras tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning ta on aastatel 2002-2013 toime pannud 20 väärtegu.

Teine kodakondsuseta jäänud inimest on samuti korduvalt karistatud kriminaalkorras tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning ta on pannud aastatel 2010-2013 toime kolm väärtegu.

Valitsus keeldus kodakondsuse andmisest ka inimesele, keda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning ta on toime pannud 12 väärtegu. Tema karistatus ei ole kustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles