Kreeka kaitseministeeriumi ametnikule toodi pistist kohvritega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka (paremal) ja Euroopa Liidu lipud Ateenas.
Kreeka (paremal) ja Euroopa Liidu lipud Ateenas. Foto: SCANPIX

Kreeka kaitseministeeriumi endine tippametnik Antonis Kantas tunnistas üles, et sai sõjatehastelt pistist ja korraldas vastutasuks relvatehinguid.

Kantase sõnul oli pististena saadud summa ligi 13 miljonit eurot, vahendas yle.fi. Vastutasuks suunas ta ministeeriumi ostma relvi meelehead andnud firmadelt.

Politseinikud võtsid endise ametniku kinni enne jõule. Ta lubas maksta ebaseaduslikult saadud raha tagasi.

Kantas andis uurijatele teavet talle kuuluvate välismaiste pangakontode kohta. Osa summadest anti talle üle kohvris sularahana.

Rootsi Raadio (SR) andmetel ostis Kreeka kaitseministeerium näiteks Vene rakette, Saksa allveelaevu ja tanke ning Ühendriikide lennukeid.

Rootsi ettevõte Ericsson Microwave (praegu Saab Microwave) maksis kreeklasele 240 000 eurot. Vastavalt kokkuleppele ostis kaitseministeerium radarisüsteemi Arthur, vahendas raadiosaade «Ekot». Süsteemi abiga saab vasturünnaku jaoks teha kindlaks granaadiheitjate asukohad.

Kantas on ülekuulamistel paljastanud ka teiste riigiametnike kaasosaluse, kirjutab Kreeka ajaleht Ekathimerini. Ta süüdistas näiteks endist kaitseministrit Akis Tsochatzopoulost, kes istub trellide taga rahapesu tõttu.

Ülekuulamised ootavad ees relvaärimeest Dimitris Papachristost, kes oma advokaatide väitel kannatab mälukaotuse all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles