Lukas: koolitoidutoetuses ei tule algaval aastal mingeid kärpeid

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna riigikogu infotunnis peaministrit asendanud haridusminister Tõnis Lukas kinnitas, et selle aasta eelarve laekumised näitavad, et ei sel aastal ega ka järgmisel aastal ei ole vajadust kärbeteks.


Kuigi rahandusminister jagas valitsuskabinetis välja ettepanekud uuteks kärbeteks ning sealhulgas oli tuleva aasta kärpeks 3,6 miljardit krooni, oli sel puhul Lukase sõnul tegemist teoreetilise käsitlusega, kuidas korraldada tulevikus eelarve menetlemist. «Mingeid ettepanekuid,  opositsiooni suureks kurvastuseks, valitsus tegelikult arutama ei hakanud,» ütles Lukas.

Kui Kadri Simson palus haridusministril kinnitada, et tuleval aastal ei tule teoreetilist käsitlust, et koolilõuna muuta vajaduspõhiseks, siis vastas Lukas, et järgmise aasta koolitoidutoetuse osas võivad kõik lapsed ja lapsevanemad rahulikud olla, see ei vähene.

Heimar Lenk tundis huvi, et kui laekumistega nii hästi on, siis kas võib loota ka pensionitõusule? Lukas vastas, et valitsus ei ole järgmise aasta eelarvet nii detailselt tegema hakanud, et oleks rääkinud väga konkreetselt valdkondade piirsummadest. «Te viitasite, et ma rõhutasin, et senine laekumine on olnud optimistlik ja näitab, et kui niimoodi jätkub, siis on selle aasta eelarve hästi prognoositud ja laekumistest tuleb täis. Niimoodi me loodame teha ka järgmise aasta eelarvet, nii et kärbetest pole põhjust rääkida. Kahtlemata on igal valdkonnal ka oma tõusud, soovid ja vajadused ja nende üle  hakkame me lähiajal valitsuses diskuteerima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles