Põlema süüdatud indialasest grupivägistamise ohver suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indias põlema süüdatud grupivägistamise ohvri ärasaatmine.
Indias põlema süüdatud grupivägistamise ohvri ärasaatmine. Foto: SCANPIX

Indias Kolkatas kaks korda järjest vägistatud ja hiljem põlema süüdatud 16-aastane tüdruk suri teisipäeval haiglas.

Grupp mehi vägistas tüdruku möödunud aasta 26. oktoobril tema kodukohas Kolkata eeslinnas  Madhyamgramis. Ta tegi politseisse selle kohta avalduse. Teisel korral langes ta vägistamise ohvriks, kui ta politseijaoskonnast koju läks.

Tüdruku perekond langes vägistamiste tõttu põlu alla ning nad pidid elukohta vahetama, kolides Kolkata lennujaama lähedusse. Vägistajad ja nende liitlased jätkasid aga tüdruku ahistamist, ähvardades tappa nii tema kui ka tema perekonna.

Detsembris süüdati tüdruk põlema ning ta sai raskeid kehavigastusi. Ohvri isa süüdistab haiglat tütre hooletusse jätmises ja surmas. Isa esitas politsei ja haigla kohta kaebuse Citu osariigi tervishoiuministrile Mamata Banerjeele.

Taksojuhist isa sõnul tahtsid vägistajad ta tütart hävitada, et vältida võimalikku kohut ja karistust. Politsei pidas kolmapäeval kinni kaks isikut, keda kahtlustatakse seotuses tüdruku vägistamisega.

Selle nädala teisipäeval toimus tüdrukut ravinud Kolkata haigla ees inimõigusaktivistide meeleavaldus, milles mõisteti naiste vastu suunatud vägivald hukka. Indias on alates eelmisest aastat avalikuks tulnud mitmeid julmi vägistamisjuhtumeid. Seejuures on aina enam vägistatud alaealisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles