Sarkozy: Gruusia nõustus Venemaa pakutud rahuplaaniga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gruusia pealinnas Thbilisis viibiv Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy teatas täna öösel toimunud pressikonverentsil, et Gruusia nõustus Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi heakskiidu saanud rahuplaaniga, kirjutas AFP.

«On olemas (rahuplaani) tekst. Sellega nõustuti Moskvas ja sellega nõustuti ka siin Gruusias, mul on mõlema osapoole nõusolek,» kinnitas Sarkozy Thbilisis.

Samas teatas Gruusia president Mikheil Saakašvili, et täieliku rahuplaani paari detailiga ei saa Gruusia nõustuda. Ta lisas, et ükski rahuplaan ei tohi seada kahtluse alla territoriaalset terviklikkust ega Abhaasia ja Lõuna-Osseetia kuulumist Gruusiale.

ELi vahendatud plaanist jäeti väljaviide läbirääkimistele kahemässulise provintsi «tulevikustaatuse» üle ning keskenduti selle asemel küsimusele, kuidas tagada seal julgeolek ja stabiilsus.

Vaenupooli võitlemisest loobumiseks kohustav kuuepunktilise plaani vaatavad täna üle ka Brüsselis kogunevad ELi riikide välisministrid, kinnitas Sarkozy.

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles