Haapsalu nooruk vangistas eakaaslase ja mürgitas teda

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja mõistis detsembris tingimisi vangistuse alaealisele noorukile, kes sulges mullu juunis teise alaealise noore tuppa, sidus ta koormarihmadega tooli külge, kägistas ja lõi teda ning pihustas tuppa putukamürki, kirjutab Läänlane.

Alaealine V.K kutsus eelmise aasta 14. juuni õhtul kl 22 ajal Haapsalus asuvasse majja alla 18-aastase nooruki. Kohtuotsuses seisab, kohtumise eesmärk oli «sõprade valimise teema». Sõprusest kokkusaamisel asja ei saanud, sest V.K-l tekkis külalisega konflikt ning ta lukustas külalise esimesel korrusel asuvasse tuppa.

Umbes kümne minuti pärast tuli V.K tagasi ja sidus vangistatu koormarihmadega kätest ja jalgadest tooli külge, lukustas ukse ja lahkus.

Kohtuotsusest ei nähtu täpselt, mis ajahetkel V.K vägivaldseks muutus, kuid otsuses on kirjas, et kella 22 ja 22.30 vahel, olles enne kannatanu tuppa kinni pannud, haaras ta tema kõrist kahe käega kinni ja pigistas, tõukas nooruki seili põrandale ja lõi korra lahtise käega näkku. Seepeale lahkus V.K toas ja tagasi tulles pihustas tuppa putukamürki Cobra, mis sattus kannatanu silma ja hingamisteedesse.

Mingi hetkel õnnestus kannatunul koormarihmadest vabaneda. V.K avastas selle. Kuna kannatanul oli mobiiltelefon, nõudis V.K, et nooruk annaks selle talle. Seejärel lukustas ta taas ukse.

Mõne aja möödudes lubas V.K oma vangil minna kõrvaltuppa, kust kannatanul õnnestus akna kaudu põgeneda.

Prokurör nõudis süüdistatavale eri paragrahvide alusel karistuseks 4 kuud vangistust ja 1 aasta pikkust vangistust. Kuna kergem karistus loetakse kaetuks raskemaga, siis mõistis kohus V.K-le liitkaristuseks 1 aasta vangistust. Samas vabastas kohus süüdistatava sellest karistusest ning allutas käitumiskontrollile 12 kuuks.

V.K on kohustatud jätkama õpinguid ja täitma koolikohustust. Samuti ei tohi ta ilma vanemata viibida väljaspool kodu alates 23st kuni kl 06-ni.

Süüdimõistetu peab tasuma sundraha 480 eurot ja kaitsjakulu 456 eurot.

Jõhkra käitumisega nooruk on varem kriminaalkorras karistamata. Teda on karistatud väärteo, tubakaseaduse rikkumise eest 12 euro suuruse trahviga mullu mais. Juunis sai ta samuti 12 eurot trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles