IRLi aukohus andis tülitsejatele leppimiseks kuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Võrno
Kristjan Võrno Foto: Pm

Isamaa ja Res Publica liidu aukohus andis tülli läinud Võru linnavalitsuse liikmetest erakonnakaaslastele leppimiseks aega ühe kuu.

Võru linnavalitsuses olevad IRLi liikmed Kristjan Võrno, Hasso Ploomipuu ja Andres Kõiv läksid pärast märtsis toimunud võimupööret omavahel tülli ning esitasid teineteise peale kaebused erakonna aukohtule.

«Et tegu näis olevat tüliküsimusega, tehti ettepanek asjad sirgeks rääkida, ära leppida ja koos edasi minna. Võtsime uurimiseks ajavaru, et tülitsejatel oleks võimalik arutleda ja kokku leppida ja pakkusime selleks ühe kuu,» ütles aukohtu esimees Avo Üprus.

Tema sõnul kuulas erakonna aukohus eilsel koosolekul ära hulga inimeste ütlusi ja palus lisaks täiendavaid dokumente nende õigsuse kinnitamiseks.

«Osapooled võtsid meie seisukohad teadmiseks ja lahkusid koos,» vastas Üprus küsimusele, kuidas tülitsejad ise selle otsusega nõus olid.

«Olen juhtinud aukohust kaua aastaid ja me pole kunagi püüdnud jõuliselt kiireid otsuseid teha, et endale elu lihtsaks teha, vaid meie eesmärk on hoida erakonda koos,» põhjendas Üprus.

Pärast Võru võimupööret teatasid kohalitsiooni kuuluva IRLi liikmed Hasso Ploomipuu ja Andres Kõiv, et nemad koalitsiooni töös enam ei osale. Võru abilinnapea Kristjan Võrno kaebas aukohtule, et Ploomipuu olevat temalt nõudnud abilinnapea palgast võimuvahetusega kaasnenud positsioonide vähenemise kompensatsiooniks 5000 krooni. Ploomipuu eitab raha nõudmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles