Trivimi Velliste: oleme ise suurimaks ohuks enda iseseisvusele

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell 10.30 algas Tallinnas Vabadussõja võidusamba juures tseremoonia, millega meenutatakse 1920. aasta 3. jaanuaril Eesti ja Nõukogude Venemaa vahel kehtima hakanud vaherahu, mis tähistas Eesti täielikku võitu Vabadussõjas. Tseremoonial kõnelesid kaitseminister Urmas Reinsalu ja Tallinna Reaalkooli õpilane Kaarel Allemann, palvuse pidas EELK peapiiskop Andres Põder.
Kell 10.30 algas Tallinnas Vabadussõja võidusamba juures tseremoonia, millega meenutatakse 1920. aasta 3. jaanuaril Eesti ja Nõukogude Venemaa vahel kehtima hakanud vaherahu, mis tähistas Eesti täielikku võitu Vabadussõjas. Tseremoonial kõnelesid kaitseminister Urmas Reinsalu ja Tallinna Reaalkooli õpilane Kaarel Allemann, palvuse pidas EELK peapiiskop Andres Põder. Foto: Toomas Huik

Üle Eesti tähistati täna Vabadussõja relvarahu aastapäeva ning mälestati Eesti vabaduse eest võidelnuid vaikuseminutiga, Laidoneri seltsi juhi Trivimi Velliste hinnangul tuleb julgeolekut ja iseseisvust iga päev uuesti luua.

Tallinnas Vabaduse väljakul alustati täna relvarahu aastapäeva tseremooniat kell 10.30 vaikuseminutiga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Velliste hinnangul on olemas oht, et Eesti riiki võetakse iseenesestmõistetavana. «Minevik ja olulised sündmused minevikus jäävad aina kaugemale, elav side nende sündmustega on katkenud ja ei tajuta neid ohte, mis meid võivad tulevikus ees oodata,» selgitas ta.

Tema sõnul oleme aga me ise kõige suurem oht oma iseseisvusele ning julgeolekut ja iseseisvust tuleb igal hommikul uuesti luua ja seda saab teha tööga, hoides kokku ja valmistudes ka halvemateks võimalusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles