Süüria ülestõusnute liit kuulutas Al-Qaedale sõja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Qaedaga seotud Iraagi ja Levandi Islamiriigi (ISIL) võitlejad Süüria linnas Tel Abyadis paraadil.
Al-Qaedaga seotud Iraagi ja Levandi Islamiriigi (ISIL) võitlejad Süüria linnas Tel Abyadis paraadil. Foto: SCANPIX

Äsja moodustatud uus Süüria ülestõusnute allianss kuulutas Al-Qaedaga seotud Iraagi ja Levandi Islamiriigile (ISIL) sõja ja ühines teiste opositsioonijõududega võitluseks äärmuslaste vastu.

«Meie, Modžaheedide Armee, tõotame kaitsta iseend ja oma au, oma vara ja maad, ning võidelda ISIL-i vastu, kes on rikkunud Jumala seadusi,» teatas kaheksast rühmitusest koosnev uus liit eile Facebooki postitatud avalduses.

Allianss nõudis, et ISILi võitlejad ühineksid teiste ülestõusnutega või loovutaksid relvad ja lahkuksid Süüriast. Allianss süüdistas ISILi ülestõusnute poolt vabastatud aladel erimeelsuste ja ebaturvalisuse külvamises, võitlejate vere valamises ja nende süüdistamises ketserluses. Uuel ühendusel oli eile Süüria põhjaosas Aleppo ja Idlibi provintsides mitu kokkupõrget. ISILiga pidasid eile lahinguid ka Süüria suurim ülestõusnute ühendus Islamirinne ja Süüria Revolutsionääride Rinne.

Süüria opositsiooniline Rahvuskoalitsioon ning kohapealsed aktivistid on süüdistanud ISILi Assadi režiimi huvide teenimises ja ülestõusnu maine kahjustamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles