Saartele reisis läinud aastal ligi kaks miljonit inimest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Heltermaa sadamas.
Praamijärjekord Heltermaa sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väinamere Liinide andmeil kasvas üleveetud sõidukite arv aasta varasemaga võrreldes 7,8 protsenti, kokku teenindati mullu Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelistel liinidel ligi kaks miljonit reisijat ja üle 800 000 sõiduki.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel märkis, et sõidukite arv on pärast 2009. ja 2010. aastal olnud langust iga aastaga kasvanud. Üleveo arvude paisumine on operaatorfirma juhataja kinnitusel seotud saarte majanduse kasvuga, kirjutab Saarte Hääl.

Treiel märkis, et riigi tagatud keskkond, renoveeritud sadamad ja riigimaanteed on andnud eraettevõtjale hea tõuke saarte mõistes ülisuure investeeringu tegemiseks, mis omakorda tekitavad klientides kindlustunde ja rahulolu. «Kõik see kajastub suurtes kasvunumbrites ja mõjutab otseselt saarte majanduse käekäiku ning perspektiivis ka elanike sissetulekute kasvu,» sõnas Urmas Treiel.

Eriti rekordiline oli lõppenud aasta Rohuküla–Heltermaa liini jaoks. Mandri ja Hiiumaa vahelisel liinil teenindati 2013. aastal esmakordselt üle 500 000 reisija ja 200 000 sõiduki – täpsemalt 505 192 reisijat ja 201 957 sõidukit. Seda on vastavalt 4,9 protsenti ja 6,2 protsenti rohkem kui 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles