Süürias röövitud abitöötajate seas on taanlane ja rootslane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria
Süüria Foto: SCANPIX

Süüria põhjaosas neljapäeva õhtul röövitud viis abiorganisatsiooni Piirideta Arstid (MSF) töötajat on belglane, taanlane, rootslane, šveitslane ja peruulane, teatasid MSF ja meedia.

«Saame kinnitada, et meie kadunud personaliliikmed on Belgia, Taani, Peruu, Rootsi ja Šveitsi kodakondsed,» ütles MSFi pressiesindaja avalduses.

«Ma ei saa teiega julgeolekukaalutlustel detaile jagada, kuid üks neist on Šveitsi kodanik,» ütles MSFi Šveitsi osakonna pressiesindaja Sibylle Berger AFPle.

Piirideta Arstide pressiesindaja ütles reedel, et relvarühmitus viis MSFi hoonest Süüria põhjaosas neljapäeva öösel kaasa viis organisatsiooni töötajat, väidetavalt küsitlemiseks.

«Meil pole sellest ajast alates õnnestunud nendega ühendust sada,» möönis abiorganisatsiooni Rootsi osakonna kõneisik Karin Ekholm.

Piirideta Arstide Taani osakond teatas avalduses, et viie röövitu hulgas on ka taanlane.

Belgia välisminister Didier Reynders kinnitas telekanalile RTL-TV, et 30. eluaastates belgia medõde on üks viiest. Välisminister rõhutas, et röövimise fakt on endiselt ebaselge.

Peruu välisministeeriumist öeldi, et ametkond üritab leida kinnitust meediateadetele, et viies röövitud MSFi töötaja on peruulane.

Piirideta Arstidel on Süüria põhjaosas neli haiglat ja kuus ravikeskust ning organisatsioon annab arstiabi Süüria-siseselt ning ka süürlastest põgenikele.Praeguseks pole selge, kes abitöötajad endaga kaasa viis ning kuhu nad viidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles