Kerry: USA on avatud Iraani panusele Süüria rahukonverentsil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry.
USA välisminister John Kerry. Foto: SCANPIX

USA on avatud Iraani abistavale panusele eelseisval Süüria rahukonverentsil Genfis, ütles välisminister John Kerry täna.

«Meil on Iraani abi üle hea meel,» kinnitas Kerry Jeruusalemmas ajakirjanikele. «Kõigil on selle üle hea meel.»

Kerry rõhutas, et Süüria peamine liitlane Iraan peab tegema edusamme ka kõnelustel oma tuumaprogrammi üle ning tegema nii Süüria kui ka tuumaküsimuses rahvusvahelise üldsusega koostööd.

«Kas iraanlased saaksid oma panuse anda? Kas nende delegatsioon võiks Genfis Süüria protsessile kaasa aidata? See on võimalik, kuid selle peab otsustama ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ja see sõltub Teherani kavatsustest,» ütles USA välisminister.

«Iraan teab täpselt, mida peab tegema nii tuumaprogrammi kui ka Genfi kõneluste osas... ühinema riikide kogukonnaga ning tegema seda, mida me kõik teeme - üritama leida Süüria kriisile rahumeelset lahendust,» lisas Kerry.

Süüria rahukõnelused peaksid algama 22. jaanuaril Šveitsis Montreux´s. Süüria peamine opositsiooniblokk Rahvuskoalitsioon pole veel kindlalt teatanud, et osaleb kõnelustel, ning hoiatas hiljuti, et ei sõida Genfi, kui Süüria režiim jätkab Aleppo provintsis õhurünnakuid, milles on hukkunud üle 500 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles