Keskerakond soovib teise ülestõusmispüha muutmist puhkepäevaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscuse (vasakul) esimene lihavõttemissa.
Paavst Franciscuse (vasakul) esimene lihavõttemissa. Foto: SCANPIX

Keskerakond soovib jätkata arutelu seaduseelnõu üle, mis muudaks jõustumisel teise ülestõusmispüha riigipühaks ja puhkepäevaks.

Riigikogu liige Priit Toobal ütles, et parlament peab jätkama arutelu selle Keskerakonna fraktsiooni algatatud  seaduseelnõu üle, mis läbis riigikogus esimese lugemise juba 2011. aasta septembrikuus.

«Paari päeva eest teatasid Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja Lääne maavalitsuse ühiskomisjon, et teevad Vabariigi Valitsusele ettepaneku kuulutada ülestõusmispühade 2. püha riigipühaks,» rääkis Toobal. «Kuna vastava sisuga eelnõu on riigikogus juba üle kahe aasta edasist menetlust ootamas, siis teeme järgmisel nädalal põhiseaduskomisjoni esimehele ja riigikogu juhatusele ettepaneku sellega edasi minna.»

Toobal tuletas meelde, et hetkel pole ülestõusmispühade teine püha puhkepäev Euroopa Liidu riikidest vaid Eestis, Maltal ja Portugalis. «Sel päeval ei toimi pangatehingud ning puhkavad ka Euroopa Liidu institutsioonid. Ühe puhkepäeva lisandumine ei vähendaks ka Eesti töönädala keskmist pikkust Euroopa Liidu keskmisest lühemaks.»

«Ka rahandusministeeriumi spetsialistid on hiljuti kommenteerinud, et Eesti tööturg on sedavõrd paindlik, et riigipühal tootmata jäänud toodanud saab valmis teha muul ajal, mistõttu ei pruugi see mõjutada aasta kogutoodangut,» lisas Priit Toobal.

Eesti sai riigipüha ja puhkepäeva juurde ka 2005. aastal, kui Keskerakonna algatusel võeti riigikogus vastu seadus, mis kuulutas jõululaupäeva riigipühaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles