Praha uurijad leidsid Palestiina suursaadiku residentsist 12 tulirelva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina suursaadiku residents Prahas.
Palestiina suursaadiku residents Prahas. Foto: SCANPIX

Uurijad leidsid Prahas Palestiina suursaadiku residentsist 12 relva. Suursaadik Jamal al-Jamal sai uue aasta esimesel päeval tõsiselt sealsamas toimunud plahvatuses tõsiselt vigasta ja suri hiljem sõjaväehaiglas.

Praha politseiülem Martin Cervicek lükkas aga meediaspekulatsioonid ümber, nagu oleks saatkonnas olnud rohkem kui 70 tulirelvast koosnev relvaarsenal.

Ma asun tungivalt valeinfo vastu välja, et politseinikud leidsid umbes 70 relva. Sellel jutul pole mingit sisu, vahendas Praha päevaleht Dnes Cerviceki sõnu. Mees lisas, et leitud relvad, mille hulgas on ka revolvreid ja püstolkuulipildujaid, läbivad nüüd ballistilised testid ning neilt võetakse DNA-testi tegemiseks proovid. Kuniks testide vastused selgunud pole, rohkem infot ei avalikustata.

Politsei välistas al-Jamal surma põhjusena mõrva ning võimud keskenduvad pigem versioonile, et plahvatanud seifis oli vargusevastane seade. Võimud lisasid, et diplomaatiliste lepingutega vastuolus olevana leiti hoonest ka registreerimata relvasid.

Al-Jamal Palestiinas elav tütar Rana sõnas aga eile, et tema hinnangul isaga toimunu õnnetus ei olnud. Tema hinnangul oli isa surma taga poliitiline või muu motiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles