Lõuna-Korea meedia: Kim Jong-ili tädi võis sooritada enesetapu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (paremal) koos oma tädi Kim Kyong-hui ja riigi peaministri Pak Pong-juga juulis  2013.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (paremal) koos oma tädi Kim Kyong-hui ja riigi peaministri Pak Pong-juga juulis 2013. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uni tädi Kim Kyong-hui, keda pole avalikkuse ees nähtud enam kui kolm kuud, on surnud, kirjutab Lõuna-Korea meedia täna.

Eelmise diktaatori Kim Jong-ili noorem õde viibis avalikkuses viimati mullu 10. septembril riigi 65. sünnipäeva auks korraldatud kontserdil koos abikaasa Jang Song-thaekiga.

Mõningate allikate oletusel on naine kas sooritanud enesetapu või surnud südamepuudulikkuse tõttu pärast oma abikaasa Jangi hukkamist 12. detsembril.

«Kim Kyong-hui kohta liigub palju kuulujutte, me ei saa kinnitada, palju neis tõde on,» ütles valitsusallikas telekanalile A.

Varem on meedia teatanud naise raskest tervislikust seisundist ja tema võimalikust sõidust Venemaale, kus ta võis ravil viibida.

Kim Jong-ili õe tervis oli meedias teemaks juba 2004. aastal, kui kirjutati tema alkoholismist. Naine läbis seetõttu ravikuuri ühes Pariisi kliinikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles