Läti president esitas peaministrikandidaadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on Laimdota Straujuma olnud põllumajandusminister.
Seni on Laimdota Straujuma olnud põllumajandusminister. Foto: Wikipedia

Läti president Andris Bērziņš esitas täna peaministrikandidaadiks senise põllumajandusministri Laimdota Straujuma, kellest võib saada riigi esimene naisvalitsusjuht.

Straujuma kandidatuuri pakkus eile välja ametist lahkuva peaministri Valdis Dombrovskise paremtsentristlik erakond Ühtsus.

President Bērziņš lükkas kõik Ühtsuse varasemad ettepanekud tagasi ning lubas ise 7. jaanuaril kandidaadi esitada, kui parteid ei suuda selleks ajaks ühegi sobiva isikuga välja tulla.

Mõlemad senised väiksemad koalitsioonpartnerid tsentristlik Reformipartei ja konservatiivne rahvuslaste ühendus on teatanud, et toetavad põhimõtteliselt Straujuma kandidatuuri.

Straujuma, kes seni oli olnud parteitu minister, võeti Ühtsuse pühapäevasel juhatuse istungil ametlikult erakonna liikmeks. Ministri enda sõnul toimus see tema enda soovil.

Dombrovskis teatas 27. novembril, et võtab poliitilise vastutuse 54 inimese elu nõudnud Riia Maxima toidupoe katusevaringu eest ja astub tagasi.

Ühtsuse juhtkond on seisukohal, et kui Straujumast saab järgmine peaminister, jätkab ta sama kurssi, mida alustas Dombrovskis.

Straujuma sõnul oleks tema üheks peamiseks eesmärgiks Läti majandusliku ebavõrdsuse vähendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles