Kaja Kallas hüüdnimest ja võimuhaaramisest: valimiste eel tuleb kuulujutte aina juurde

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Peeter Langovits

Tänane Postimees kirjutas, et Reformierakonna fraktsioonis on seltskond, kes usub, et Kaja ja Siim Kallas tahavad erakonnas võimu haarata ja on pannud neile seetõttu hüüdnimeks perekond Alijevid, Kaja Kallase sõnul on see aga kuulujutt.

«Ega ei oska selle peale midagi öelda. Valimised lähenevad ja igasuguseid kuulujutte tuleb järjest juurde,» ütles ta.

«Mind paneb imestama, kuidas keegi teab midagi, mida isegi asjaosalised ei tea ega ole otsustanud, huvitav. Meil on esimees ju praegu paigas, juhatuse valimisi pole välja kuulutatud ja mingid kandideerimisjutud on enne seda kõik ikkagi kuulujutud ja lihtsalt toredad jutud,» rääkis ta.

Küsimusele, kas tal on plaanis Reformierakonna esimeheks kandideerida, vastas Kallas, et pole isegi teada, kas ja millal uue esimehe valimised tulevad. «Selles mõttes on küll veel liiga vara spekuleerida,» sõnas ta.

«Väga palju sõltub siin ikkagi Andrus Ansipist ning sellest, mis tema plaanid on ja kuidas ta oma tulevikku edasi näeb. Senikaua, kuni tema on paigas, ei ole mõtet nendel teemadel spekuleerida,» rõhutas Kallas.

Michal: tean, et selline hüüdnimi eksisteerib

Reformierakonna volikogu esimees Kristen Michal ütles isa ja tütar Kallase Alijeviteks kutsumise kohta, et selline nimi on tõesti kasutusel, aga mitte partei siseselt.

«Tean, et sellist hüüdnime kasutatakse, kuid see ei tule Reformierakonnast, vaid neilt, kes võidavad, kui suudavad näidata erimeelsusi Reformierakonnas,» ütles ta.

«Siim ja Kaja Kallas on meie meeskonna liikmed, selles ei ole kahtlust. Selle lõhe loomine on umbes sama kunstlik kui anonüümse allika püüd näidata Andrus Ansipit ja Juhan Partsi Euroopas samas kaalukategoorias,» rääkis ta.

Samuti Postimehega rääkinud reformierakondlased Andrei Korobeinik, Urmas Paet ja Jaanus Tamkivi kinnitasid, et nemad Kallaste kohta sellist hüüdnime kuulnud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles